پایان نامه تاثیر اهرم بدهی عملیاتی بر بازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکت های بورس

پایان نامه تاثیر اهرم بدهی عملیاتی بر بازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکت های بورس پایان نامه تاثیر اهرم بدهی عملیاتی بر بازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکت های بورس

دسته : -رایگان

فرمت فایل : word

حجم فایل : 355 KB

تعداد صفحات : 92

بازدیدها : 292

برچسبها : اهرم بدهی بازده آتی حقوق صاحبان پایان نامه

دانلود رایگان پایان نامه و پروژه پایانی بررسی تاثیر اهرم بدهی عملیاتی بر بازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران

در این پایان نامه سعی بر آنست که تاثیر تامین مالی ناشی از بدهی های عملیاتی بر بازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، مورد بررسی قرار گیرد. در زیر بخشهایی از متن تحقیق آورده شده است

مقدمه

شرکت ها برای فراهم کردن وجوه لازم برای مخارج سرمایه ای و عملیات خود، اقدام به تامین مالی از منابع گوناگون نموده و وجوه مورد نیاز خود را تامین می کنند. تئوری مالی شرکت ها بر این فرض استوار است که هدف مدیریت حداکثر نمودن ارزش بازار یک شرکت و در نتیجه، حداکثر نمودن ثروت سهامداران است. بنابراین تصمیمات مربوط به ساختار مالی و سرمایه و همچنین تعیین و انتخاب بهترین شیوه تامین مالی از وظایف مدیران مالی بشمار می رود. تامین مالی می تواند از طریق بدهی ها و یا انتشار سهام انجام شود. برخی نظریه ها به این موضوع پرداخته اند که چرا شرکت ها شیوه های تامین مالی خاصی را انتخاب می کنند و اینکه چطور چنین انتخاب هایی در عملکرد گذشته و آتی شرکت منعکس می شود. با این حال بررسی های فراوانی در مورد روش های مختلف تامین مالی و اثرات آن ها بر بازده و قیمت سهام و دیگر متغیرهای موجود در شرکت ها انجام شده است. نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که عملکرد شرکت ها به استفاده و نوع تامین مالی برون سازمانی شرکت مرتبط است. همچنین نوع تامین مالی (از طریق سرمایه و یا بدهی) تاثیرات متفاوتی بر عملکرد شرکت ها دارد.

در این تحقیق سعی بر آن است، تاثیر اهرم بدهی عملیاتی بر بازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گیرد.

روش های تامین مالی

شرکت ها به منظور اجرای پروژه های سودآور و دستیابی به حداکثر بازدهی در جهت افزایش ثروت سهامداران خود، از منابع مالی مختلف و به شیوه های گوناگون استفاده می کنند. مدیریت در راستای تامین منابع مالی مناسب باید هزینه منابع متعدد مالی را مشخص نموده و آثاری را که این منابع بر بازده و ریسک عملیاتی شرکت دارند، تعیین نماید.

در یک طبقه بندی کلی، شیوه های تامین مالی شرکت ها به دو دسته تقسیم می شوند :

تامین مالی کوتاه مدت

تامین مالی کوتاه مدت، نوعی تامین مالی که حداکثر ظرف مدت یک سال یا کمتر بازپرداخت شود. در واقع تاکنون تعریف عمومی و جامع پذیرفته شده ای از تامین مالی کوتاه مدت ارائه نشده است و تفاوت های موجود بین تامین مالی کوتاه مدت و تامین مالی بلندمدت از لحاظ مدت زمان جریانات نقدی شرکت اهمیت بسیار زیادی دارد. تصمیمات تامین مالی کوتاه مدت، مربوط به جریانات نقدی ورودی و خروجی شرکت در مدت یک سال و یا کمتر از آن است.

تامین مالی بلند مدت

تامین مالی بلندمدت، عمدتا به منظور سرمایه گذاری های بلندمدت همچون خرید دارایی جدید، احداث کارخانه، توسعه تجهیزات و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که شرکت بخواهد دارایی های خود را افزایش دهد و برای این منظور به تامین مالی نیاز پیدا کند، نخستین اقدام در این زمینه این است که اطمینان حاصل شود از این که از دارایی های موجود به صورت بهینه ای بهره برداری می شود. در برخی موارد شرکت ها به منظور تامین نیازهای مالی خود و رفع مشکل کمبود سرمایه، بسیاری از دارایی های خود را به فروش می رسانند و خدمات مورد نیاز را از طریق اجاره تامین می کنند.

تشریح بازده و انواع آن

هدف سرمایه گذاران در انجام سرمایه گذاری، کسب سود و در نهایت به حداکثر رساندن ثروتشان می باشد. به منظور تحقق بخشیدن به این امر، سرمایه گذاران در دارایی هایی که دارای بازدهی بالا و ریسک نسبتا پایینی می باشند سرمایه گذاری می کنند. چنانچه نرخ بازده یک سرمایه گذار بیش از نرخ بازده مورد انتظارش باشد ارزش آن دارایی بیشتر و ثروت آن افزایش می یابد.

نرخ بازده یک اوراق بهادار عامل اصلی در ارتباط با ارزیابی و انتخاب یک سرمایه گذاری محسوب می شود. در تمامی مدل های قیمت گذاری اوراق بهادار محاسبه ارزش فعلی جریان های نقدی آتی که از یک اوراق بهادار انتظار می رود ضروری است. چنانچه سرمایه گذار در اوراق بهادار (سهام) سرمایه گذاری نماید، انتظار دارد که قیمت سهام در اختیار، بالا رفته و متعاقب آن، بازده سهام نیز افزایش یابد. اصولا بازده سهام به مقدار درآمدی اطلاق می شود که در نتیجه سرمایه گذاری، عاید سرمایه گذار می شود.

بازده سهام

بازده در فرآیند سرمایه گذاری نیروی محرکی است که ایجاد انگیزه می کند و پاداش برای سرمایه گذاری محسوب می شود. بازده ناشی از سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران حائز اهمیت است برای اینکه تمام سرمایه گذاری ها به منظور کسب بازده صورت می گیرد. یک ارزیابی از بازده تنها راه منطقی (قبل از ارزیابی ریسک) است که سرمایه گذاران می توانند برای مقایسه سرمایه گذاری های جایگزین و متفاوت از هم انجام دهند. برای درک بهتر عملکرد سرمایه گذاری، اندازه گیری بازده واقعی (مربوط به گذشته) لازم است. به خصوص این که بازده مربوط به گذشته در تخمین و پیش بینی بازده های آتی نقش زیادی دارد. بازده متغیر کلیدی برای تصمیم سرمایه گذاری است. از آن جهت که باعث می شود ما سود مورد انتظار سرمایه گذاری مختلف را با بازده مورد نیاز مقایسه می کنیم...

بازده مورد انتظار یک سهم

سرمایه گذاران سهام را به خاطر بازده آتی آن خریداری می کنند. بنابراین مدل های پرتفولیو باید به صورت آینده نگر(مبتنی بر پردازش وقایع آتی) فرموله شوند. به دلیل این که جهان غیر قطعی است، بازده سهام در واقع قضاوت های احتمالی هستند. برای محاسبه بازده مورد انتظار یک سهم، سرمایه گذار به تخمین بازده واقعا قابل دستیابی سهم به علاوه احتمال وقوع هر بازده ممکن نیاز دارد.

بازده ارزش ویژه یا حقوق صاحبان سهام

از آنجایی که معمولا هدف مدیریت، تحصیل حداکثر بازده برای سرمایه گذاران واحد تجاری است، این نسبت یکی از معیارهای سنجش موفقیت واحد تجاری در دستیابی به هدف مزبور محسوب می شود و معمولا کاربران در تصمیم گیری های خود توجه خاصی به آن دارند. در واقع این نسبت ارتباط سود شرکت و حقوق صاحبان سهام را منعکس می کند. نسبت سود خالص به ارزش ویژه یا حقوق صاحبان سهام، بازده ارزش ویژه یا کل حقوق صاحبان سهام شرکت را نشان می دهند. بازده ارزش ویژه، یک شاخص مهم سودآوری برای سهامداران شرکت می باشد. این نسبت بیانگر درجه توانایی شرکت جهت پرداخت سود قابل تقسیم بین سهامداران عادی می باشد.

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

مقدمه

فصل اول : کلیات تحقیق

مقدمه

تاریخچه مطالعاتی

بیان مساله تحقیق

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

فرضیات تحقیق

قلمرو تحقیق

تعریف واژه های تخصصی تحقیق

فصل دوم:مروری بر ادبیات تحقیق

مقدمه

بازار بورس

دلایل عمده تامین مالی شرکت ها

روش های تامین مالی

تامین مالی کوتاه مدت

تامین مالی بلند مدت

تأمین مالی ناشی از بدهی های عملیاتی

بدهی های عملیاتی قراردادی

اعتبارات تجاری (حساب پرداختنی تجاری)

هزینه اعتبارات تجاری

هزینه عدم استفاده از تخفیف

تأخیر در پرداخت

اعتبار تجاری به عنوان ابزاری برای تأمین مالی

اسناد پرداختنی

سایر حساب ها و اسناد پرداختنی

پیش دریافت از مشتریان

بدهی های عملیاتی برآوردی (ذخایر)

ذخیره هزینه های معوق

ذخیره مالیات

ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان

تامین مالی ناشی از بدهی های مالی

بدهی های مالی کوتاه مدت

اوراق تجاری (اوراق قراضه کوتاه مدت)

اوراق تجاری به عنوان یکی از ابزارهای تأمین مالی

وام های بانکی کوتاه مدت

وثیقه قرار دادن حساب های دریافتی

وثیقه قرار دادن موجودی کالا

بدهی های مالی میان مدت و بلندمدت

وام های بانکی بلند مدت

وام های شرکت های بیمه و سایر موسسات اعتباری

تامین مالی تجهیزات

بدهی های رهنی

اوراق قرضه

انواع اوراق قرضه

مزایا و معایب تامین مالی از طریق بدهیهای بلندمدت

تشریح بازده و انواع آن

بازده سهام

بازده مورد انتظار یک سهم

بازده ارزش ویژه یا حقوق صاحبان سهام

بازده دارایی

بازده سرمایه گذاری

نظرات و تئوری های تامین مالی

نظریه سنتی

نظریه مودیگلیانی و میلر

مالیات و نظریه مودیگلیانی و میلر

هزینه های ورشکستگی و نظریه مودیگلیانی و میلر

هزینه های نمایندگی

تئوری موازنه ایستا یا پایدار

نظریه عدم تقارن اطلاعات

تئوری سلسله مراتب گزینه های تامین مالی ( تئوری ترجیحی)

مروری بر مطالعات و تحقیقات

فصل سوم:روش اجرای تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

متغیر های تحقیق

مدل مفهومی تحقیق

اهداف تحقیق

فرضیات تحقیق

جامعه آماری و نمونه تحقیق

روش گردآوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

آمار توصیفی

آزمون های رگرسیونی لازم در سه بخش زیر ارائه گردیده است

رگرسیون فرضیات تحقیق بصورت زیر می باشد

معرفی نرم افزار Eviews

انواع داده ها

مدل داده های ترکیبی سری زمانی- مقطعی (پنل)

انواع مدل های بکار رفته در داده های ترکیبی

تحلیل رگرسیون

فروض کلاسیک

فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

آمار توصیفی

آزمون فرضیه های تحقیق

آزمون هم خطی بین متغیرها ونرمال بودن داده ها

بررسی ناهمسانی واریانس

بررسی خود همبستگی

آزمون F و آزمون هاسمن

تحلیل رگرسیون (فرآیند آزمون فرضیه ها)

معادله خروجی مدل تحقیق

فصل پنجم:نتیجه گیری و پیشنهادات

مقدمه

ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیه ها

نتیجه گیری کلی تحقیق

پیشنهادها

محدودیت های تحقیق

پیوستها

منابع و ماخذ

چکیده لاتین

جداول

نمودارها


به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید