پایان نامه معیار حسابرسان در بررسی تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی ایران

پایان نامه معیار حسابرسان در بررسی تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی ایران پایان نامه معیار حسابرسان در بررسی تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی ایران

دسته : حسابداری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 208 KB

تعداد صفحات : 91

بازدیدها : 297

برچسبها : معیارهای حسابرسان مستقل تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی

مبلغ : 8600 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی معیارهای مورد استفاده حسابرسان مستقل در ارزیابی تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی در ایران

پایان نامه بررسی معیارهای مورد استفاده حسابرسان مستقل در ارزیابی تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی در ایران

چکیده تحقیق:

صورتهای مالی به عنوان هسته مرکزی گزارشگری مالی حاوی اطلاعاتی در مورد وضعیت مالی بنگاه های اقتصادی و تجاری است که به منظور استفاده طیف وسیعی از استفاده کنندگان تنظیم می گردد. لذا این صورتهای مالی باید وضعیت این بنگاه ها را به نحو روشنی مشحص نماید. حسابرس به عنوان مستقل بر کیفیت این اطلاعات نظارت دارد.

ضرورت انجام تحقیق

استفاده کنندگان صورتهای مالی و سرمایه گذاران بر اساس اطلاعات مالی تصمیم به خرید سهم می گیرند و یا اعتبار دهندگان عمدتا در زمان پرداخت وام به اطلاعات مالی نیاز دارند این اطلاعات می تواند در قالب یک مدل وضعیت مالی شرکتها را پیش بینی کند اگر این مدل ها بعدا در شرکت های ایران آزمون شود، راهنمای خوبی برای مدیران، سرمایه گذاران، وام دهندگان و دولت خواهد بود تا قبل از تصمیم گیری اطلاعات لازم به آنها داده شود.

اگر وضعیت مالی این بنگاه ها از طریق آزمون مدل روشن شود و ورشکستگی آنها قابل پیش بینی باشد. سهامداران و مدیران برای جلوگیری از ورشکستگی و یا تغییر در وضعیت ساختار شرکت چاره اندیشی خواهند کرد و چه بسا با اتخاذ تدابیری درست از ورشکستگی آن شرکتها جلوگیری به عمل می آورند.

اهداف اساسی تحقیق

نتایج حاصل از این تحقیق می تواند معیارهای اساسی برای ارزیابی سلامت مالی یک بنگاه یا امکان تداوم فعالیت آن با شد اعمال این شاخص ها زمینه لازم برای ارزیابی ضرورت یا عدم ضرورت تداوم فعالیت بنگاه را فراهم می نماید.

اهداف اساسی این تحقیق را می توان به شرح ذیل خلاصه کرد :

الف) شاخص های هشدار دهنده به مدیریت در خصوص وضعیت تداوم فعالیت که بر مبنای آن نیاز به اقدامات اصلاحی دارد.

ب) بر اساس تعیین شاخص های پیش بینی در ورشکستگی در تحقیقات بعدی، این شاخص ها مبنای ارزیابی عملکرد مالی و عملیاتی بنگاه های دولتی و غیر دولتی به منظور تصمیم گیری در خصوص اتخاذ تدابیر لازم منجمله واگذاری، تجدید ساختار، تغییر مدیریت ارشد و یا فروش شرکت و یا تنها اعلام ورشکستگی قرارخواهد گرفت.

ج) آگاهی دادن به سرمایه گذاران و تأمین کنندگان مالی در خصوص تصمیم گیری های اقتصادی نسبت به خرید سهام آن شرکتها و یا اعطای وام و تسهیلات به آن شرکتها.

اطلاعات حسابداری و تصمیم گیری

اگر پذیرفته شود هدف عمومی و مشترک از تهیه و ارائه اطلاعات حسابداری فراهم ساختن مبنایی برای تصمیم گیری های اقتصادی است. در آن صورت مطالعه در ابعاد رفتاری حسابداری ضروری است.

توجه به مفاهیم عبارات زیر می تواند در تبیین ارتباط بین سیستم های حسابداری، اطلاعات حسابداری و تصمیم گیرندگان مفید واقع شود :

1) اگر اطلاعات حسابداری در فرایند تصمیم گیری به عنوان اطلاعات مربوط تلقی نشود هر گونه تغییر در این اطلاعات نیز برتصمیم گیری موثر نخواهد بود.

2) هر گاه اطلاعات غیر حسابداری نیز در دسترس باشد، آنگاه مفهوم جایگاه ذهنی اطلاعات حسابداری (در نظر تصمیم گیرنده) بر ارزش این اطلاعات (اطلاعات حسابداری) در فرایند تصمیم گیری مؤثر خواهد بود.

3)وجود سایر اطلاعات (اطلاعات غیر حسابداری) در ارزش گذاری اطلاعات حسابداری توسط یک تصمیم گیرنده در فرآیند تصمیم گیری، عامل تعیین کننده مهمی خواهد بود. جنبه های رفتاری نهفته در عباراتی از این قبیل در تدوین و بسط تئوری های حسابداری و ارائه اطلاعات در سیستم های تصمیم گیری حائز اهمیت است. علی رغم پیشرفت قابل ملاحظه علوم رفتاری هنوز دانش زیادی در چگونگی بکارگیری اطلاعات برای تصمیم گیری افراد در دست نیست. بنابراین پیش بینی دامنه وسیع تأثیر اطلاعات حسابداری در فرآیند تصمیم گیری با مشکل مواجه است.

هندریکس در این رابطه می گوید :

مشکل اصلی در درک فرایند تصمیم گیری افراد این است که مطالعه مستقیم عملیات مغز انسان با تکنولوژی امروزه امکان پذیر نیست و با ید در جستجوی را ههای غیر مستقیم بود.

ماهیت تداوم فعالیت

صورتهای مالی اطلاعات مربوط به وضعیت مالی یک واحد تجاری و نتایج عملیات آن را به صورت کمی نشان می دهد گزارش حسابرس موجب می شود که این اطلاعات بعد کیفی بدست آورد. حسابرس نقش واسطه را بین تهیه کنندگان صورتهای مالی و استفاده کنندگان از آن صورتها را ایفا می کند. وظیفه حسابرس، اظهار نظر درباره منصفانه بودن این صورتها در محدوده اصول پذیرفته شده حسابداری است.استفاده کنندگان برای آگاهی از شرایطی که منصفانه بودن ارائه صورتهای مالی را از چارچوب اصول پذیرفته شده حسابداری خدشه دار می کند برحسابرس مستقل اتکا می کنند.

هدف اولیه صورتهای مالی فراهم آوردن اطلاعات مفید برای تصمیم گیری های اقتصادی است اگر ابهام ناشی از رویدادهای آتی مفید بودن صورتهای مالی را تحت الشعاع قرار دهد، حسابرس موظف است به نحوی این ابهامات را به اطلاع استفاده کنندگان از صورتهای مالی برساند.

...

چکیده تحقیق

فصل اول کلیات طرح تحقیق

1-1) مقدمه

1-2) تشریح و بیان موضوع

1-3) فرضیه های تحقیق

1-4) ضرورت انجام تحقیق

1-5)اهداف اساسی تحقیق

(1-6)قلمرو تحقیق

1-7) مفاهیم و اصطلا حات کلیدی

فصل دوم مبانی نظری تحقیق

2-1) مقدمه

2-2) اطلاعات حسابداری و تصمیم گیری

2-3) ماهیت تداوم فعالیت

2-4) درجه شمول تداوم فعالیت

2-5) تداوم و اصول حسابداری

2-6) تداوم فعالیت و ارزش گذاری دارایی ها

2-6-1) ارزش تسویه

2-6-2) بهای تمام شده تاریخی

2-6-3) ارزش جاری

2-6-4) ارزش فعلی جریان های نقدی

2-7) اثرات تداوم فعالیت بر حسابرسی

2-8) فرض تداوم فعالیت در ایران

2-9) مبانی نظری شاخص ها

فصل سوم روش و ساختار تحقیق

3-1) مقدمه

3-2) دامنه تحقیق

3-3) روش تحقیق

3-4) ابزار اندازه گیری

3-5) تهیه پرسشنامه و جمع آوری اطلاعات

3-6) پایانی (قابلیت اطمینان) پرسشنامه

3-7) اعتبار (روایی) پرسشنامه

3-8) روش توزیع پرسشنامه

3-9) معایب پرسشنامه

فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده های تحقیق

4-1) آمار اطلاعات عمومی (جمعیت شناسی)

4-2) تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از نمونه آماری

فصل پنجم خلاصه تحقیق و نتیجه گیری

5-1) خلاصه تحقیق

5-2) نتایج تحقیق

5-3) محدودیت های تحقیق

5-4) پیشنهادات برای تحقیقات آتی

پیوست ها

منابع و مأخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید