دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی
فرمت فایل : pdf
حجم فایل : 69 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 167
برچسبها : طرح توجیهی پروژه کارآفرینی بسته بندی عسل
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلطرح توجیهی بسته بندی عسل به ظرفیت 240 تن در سال
موضوع طرح: بسته بندی عسل
دستگاه صادره کننده مجوز: وزارت صنایع و معادن
ظرفیت اسمی تولیدات: 240 تن
نوع تولیدات: بسته بندی عسل
تعداد شاغلین: 13 نفر
دوره بازگشت سرمایه: 9.3 سال
نرخ بازدهی سرمایه: %7.25 درصد
این طرح توجیهی علاوه بر توضیحات کامل دارای تمامی جداول بررسی سرمایه گذاری هزینه و سود طرح بسته بندی عسل می باشد.
مقدمه :
عسل ترکیبی طبیعی مملو از قندها است. تمامی این قندها ساده اند و در عسل فیبری وجود ندارد. دو ترکیب مهم و فراوان عسل فروکتوز و گلوکز اند و آب سومین ترکیب فراوان عسل است.
غیر از قندها مواد دیگری چون اسیدها، مواد معدنی و پروتئین نیز در عسل یافت می شود. چون فروکتوز در عسل فراوان است شیرینی آن از شکر بیشتر است که تا 5.1 برابر شیرین تر هم می شود.
قند در عسل بر ویژگی طبیعی عسل اثر می گذارد پس : رطوبت عسل، طول عمر عسل، انرژی زایی عسل، مزه، بلوری شدن عسل، رنگ و واکنش رنگ گیری عسل در اثر حرارت تحت تاثیر قندهای عسلند. اگر مقدار فروکتوز عسل را بر مقدار گلوکز موجود در عسل تقسیم کنیم عددی به دست می آید که از آن می توان به عنوان شاخصی برای تمایل عسل به بلور زدن استفاده کرد. همچنین نسبت مقدار گلوکز به مقدار آب در عسل هم برای این منظور به کار می رود. مقدار این شاخص آخری باید از 7.1 کمتر باشد و اگر از1.2 بیشتر شد عسل سریعا بلور میزند. هر گرم عسل 68.3 کالری انرژی دارد.
رنگ عسل را در 7 طبقه تقسیم بندی می کنند :
1-روشن همانند آب، 2 -بیش از حد روشن، 3 -روشن، 4-کهربایی بسیار روشن، 5 -کهربایی روشن، 6 -کهربایی، 7-کهربایی تیره
برای اندازه گیری رنگ عسل روشهای اختصاصی وجود دارد. رنگ عسل ملاکی از کیفیت عسل نیست ولی برای سلیقه مصرف کننده عامل مهمی است. اگر حرارت و گذشت زمان رنگ عسل را عوض نکرده باشد می توان ازروی رنگ عسل منبع گل تغذیه زنبور را شناسایی کرد. بعد از کریستاله شدن رنگ عسل روشن تر می شود. عسل به عنوان یک عامل رنگ در صنایع غذایی به کار برده می شود واکنش قهوای شدن عسل بسیار قوی است.
عسل با رنگ روشن مزه ملایم تری دارد و رنگهای تیره مزه قوی و سنگین تری دارند ولی استثنائات زیاد است مثلا عسل لاله درختی با رنگ روشن مزه اش سنگین است.
عسلهایی که منبع گل آنها یک گل باشد مزه بسیار متغیری دارند و عسلهایی که فروکتوز آنها زیاد باشد بسیار شیرینند. به این ترتیب گاهی چند عسل برای کسب یک شیرینی و مزه مناسب مخلوط می شوند. مزه عسل در زنبورستانهایی با چند گل متعادل تر است.
کریستاله شدن عسل یعنی اینکه عسل از حالت مایع به حالت نیمه جامد تبدیل شود. این پدیده طبیعی وقتی رخ می دهد که یکی از سه قند فراوان عسل است از دامنه بالایی استاندارد آن بالاتر باشد. این گلوکز با آب در عسل تبدیل به گلوکز آبدار شده و هسته بلور و کریستال را تشکیل می دهد. تمام عسلها بلور نمی زنند، برخی اصلا بلور نمی زنند و برخی مدت کمی بعد از تولید بلوری می شوند. عسلی که در قاب بماند کمتر از عسلی که با استخراج کننده (اکسترودر) تهیه شده باشد بلور میزند. مواد معدنی موجود در عسل، اسیدهای طبیعی عسل، پروتئین، ذرات خارجی در عسل، ذرات موم، گرده، حباب هوا و مواد دیگر می توانند بلور زدن عسل را تحریک کنند. با گرما دادن عسل میتوان مجددا آنرا ذوب کرد و مایع ساخت.
نگهداری عسل در شرایط مناسب از لحاظ رعایت دما و حرارت در مراحل مختلف فراوری و تصفیه تا حد ممکن بلور زدن عسل را به تعویق می اندازد.
بلور زدن عسل به طور مصنوعی هم می تواند انجام شود. با این روش محصولات مختلفی تولید می شود و میتوان کرم عسل را نام برد. بلور زدن خود بخودی عسل منجر به تولید یک محصول دانه درشت خواهد شد ولی کریستاله شدن تحت کنترل محصولی نرم با قابلیت پراکنش مطلوب تولید می سازد.
استفاده از عسل کریستاله شده به سلیقه مصرف کننده بستگی دارد. وقتی که هنوز بلور زدن عسل کامل نشده است، لایه بلور آن با یک لایه آب از عسل کنار هم قرار می گیرد و این شرایط را برای تخمیر فراهم می سازد. عسل پاستوریزه کریستاله میشود ولی تخمیر نمی شود.
عسلی که در ظرف در بسته نگاهداری شود برای دهها و حتی قرنها می تواند پایدار باقی بماند ولی در برابر تغییرات شیمیایی و فیزیکی حساس است .در طول مدت نگاهداری عسل تیره می شود ومزه اش را از دست می دهد که البته این فرایند وابسته به حرارت است...
خرید و دانلود آنی فایل