دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 15 KB
تعداد صفحات : 13
بازدیدها : 250
برچسبها : اختیار مدیران تعهد سازمانی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلعنوان پژوهش :
بررسی رابطه بین انواع اختیار مدیران با تعهد سازمانی دبیران مدارس راهنمایی پسرانه نواحی هفت گانه شهرستان مشهد سال تحصیلی 83-82
بیان مسئله پژوهش :
مطالعه در خصوص رهبری و مدیریت بازگو کننده این مهم است که استفاده صحیح از منابع اختیارات متناسب با کارکنان محور اصلی اثر بخشی، کارایی، ایجاد جوی باز و پویا در سازمان بوده، در سازمانهای رسمی از جمله سازمانهای نظام آموزش و پرورش روابط رسمی بر اساس اختیار بر قرار می شوند. نوع و ماهیت روابط میان معلم شاگرد، مدیر معلم یا به طور کلی، رئیس مرئوس را منحصر اختیار مشخص می سازد.
امروزه دیگر مدیران دریافته اند که پرورش نیروی کار آمد و توسعه منابع انسانی راهی است میان بر که می تواند سازمانها را جهت تحقق هر چه بهتر اهداف یاری کند. لذا در این برهه از زمان مزیتی که سازمانها در پیشی گرفتن از یکدیگر دارند تنها در فناوری جدید خلاصه نمی شود بلکه در بالا بردن اعتماد به نفس و میزان تعهد و وابستگی کارکنان به اهداف سازمان نهفته است.
هیچ سازمانی نمی تواند موفق شود مگر اینکه اعضا و کارکنان سازمان نسبت به آن نوعی تعهد داشته باشند و تلاش نسبی نمایند.
مهمترین کمک ماکس وبر به مدیریت، نظریه اقتدار و اختیار، و توصیف سازمان ها بر مبنای ساختار روابط ناشی از اختیار است. وبر سه نوع اختیار (اقتدار) تشخیص داد و به موجب منشاء مشروعیت آنها را به شرح زیر طبقه بندی کرد :
* اختیار فرمند : که منشاء آن کاریزما یا فرمندی و جاذبه شخصیتی است.
* اختیار سنتی : که بر رسوم و سنن فرهنگی و ارزشهای اجتماعی مبتنی است.
* اختیار قانونی : که منشأ آن قوانین و مقررات عقلانی است که برای نظم اجتماعی وضع می شوند.
لذا در این پژوهش سعی می شود ارتباط هر یک از سطوح اختیارات سه گانه از نظر وبر با تعهد سازمانی دبیران و نقش هر یک بر تعهد سازمانی دبیران مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و نتایج حاصل از آن به عنوان راهکارهای عملی مورد استفاده مدیران آموزشی و دبیران قرار گیرد.
اهمیت و ضرورت پژوهش :
بررسی و شناخت منابع قدرت مورد استفاده مدیران به عنوان یکی از عوامل مهم رهبری تصمیم گیری و در نتیجه نفوذ کارکنان و همچنین تعیین کننده نوع تعهد سازمانی حاکم بر مدرسه … بسیار ضروری است. تداوم اینگونه تحقیقات می تواند آثار مفیدی در جهت آشنایی مدیران با منابع قدرت در بر داشته، علم و آگاهی آنان را نسبت به منابع اختیار مورد قبول کارکنان افزایش داده و این شناخت و آگاهی از طرفی باعث به کارگیری منبع اختیار درست و نادرست با روحیه کارکنان توسط مدیر و از طرفی باعث افزایش سلامت روانی سازمان می گردد.
بنابراین اختیار از عواملی است که می تواند مستقیم و یا غیر مستقیم در تعهد سازمانی دبیران تأثیر گذاشته و آنرا به صورت منفی و یا مثبت نمایان سازد.
مثلاً در اقتدار بوروکراتیک (دیوانسالاری) احکام، قوانین و مقررات وقتی مبنای کار مدیر قرار می گیرد، از دبیران انتظار می رود بطور مناسب پاسخ دهند در غیر این صورت منتظر عواقب کار خود باشند.
تعهد در کار معلمان به چند دلیل می تواند حائز اهمیت باشد. اولاً یافته های کوچ و استیرز 1976 نشان می دهد که تعهد سازمانی اغلب پیش بینی کننده خوبی برای تمایل ماندن در شغل می باشد. بعلاوه تحقیقات نشان می دهد که کارمندان دارای تعهد بالا ممکن است نسبت به کسانی که تعهد کمتری دارند عملکرد بهتری داشته باشند و نهایتاً تعهد ممکن است شاخص خوبی برای میزان تاثیر و اثر بخشی یک سازمان باشد.
ضرورت و اهمیت این تحقیق در این است که استفاده صحیح مدیران آموزشی از منابع اختیارات متناسب با کارکنان (دبیران) که از عوامل مهم رهبری است، مدیران مدارس را در ارتقاء بخشی به سطح تلاش خالصانه دبیران و تعهد سازمانی مورد نیاز یاری کرده و از طرفی دبیران همواره احساس نمایند که سازمان برای آنها ارزش و احترام قائل بوده و به نوعی مدیریت سازمان از نظریات و وجود آنها در جهت رسیدن به اهداف سازمان استفاده نماید.
پرسش های پژوهش :
- پرسش اصلی :
آیا بین انواع اختیار مدیران با تعهد سازمانی دبیران رابطه وجود دارد ؟
- پرسش های فرعی :
1آیا بین اختیار فرمند مدیران با تعهد سازمانی دبیران رابطه وجود دارد ؟
2آیا بین اختیار سنتی مدیران با تعهد سازمانی دبیران رابطه وجود دارد ؟
3آیا بین اختیار قانونی مدیران با تعهد سازمانی دبیران رابطه وجود دارد ؟
متغیرهای مورد مطالعه :
متغیر مستقل :
انواع اختیار بر اساس نظریه وبر که مشتمل بر اختیار فرمند، اختیار سنتی و اختیار قانونی می باشد که میزان این اختیارات در بین مدیران مدارس راهنمایی پسرانه در نواحی هفت گانه شهرستان مشهد و تاثیر آن در تعهد سازمانی دبیران مدارس در تحقیق بخشی به اهداف مدرسه مورد مطالعه و بررسی قرار خواهد گرفت.
متغیر وابسته :
در این پژوهش متغیر وابسته، میزان تعهد سازمانی دبیران می باشد.
متغیرهای کنترل :
1دوره راهنمایی : که یک دوره تحصیلی می باشد.
2جنسیت : مدارس راهنمایی پسرانه شهرستان مشهد که از یک جنس می باشند.
3مدرک تحصیلی : به دلیل همترازی و هماهنگی نمونه ها مدیران مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر مورد نظر است.
4شهرستان محل خدمت : فقط نواحی هفت گانه شهرستان مشهد مورد نظر است.
روش اجرایی پژوهش :
الف : جامعه آماری :
چون جامعه آماری در حقیقت شامل همه عناصری است که موضوع یک پژوهش معین در آن مصداق پیدا می کند و مایلیم درباره آن استنباط کنیم (هوس 1376، 167) بنابراین جامعه آماری در این پژوهش کلیه مدارس راهنمایی دولتی هفت گانه مشهد در سال تحصیلی 8382 می باشند. ...
خرید و دانلود آنی فایل