دسته : هنر و گرافیک
فرمت فایل : word
حجم فایل : 34 KB
تعداد صفحات : 54
بازدیدها : 221
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله تغییرات نقش زن در سینمای ایران
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
ارزیابی نظری تغییرات نقش زن در سینما
پیشینة تجربی موضوع
كاربرد رویكرد روش شناسی تحلیل اسنادی
جامعة آماری
ژانرشناسی بازنمایی زنان در فیلم ها
نتیجه گیری
منابع
بخشهایی از متن:
چكیده:
با بررسی و مقایسة فیلمهای سینمایی قبل و بعد از خرداد 1376 درمییابیم كه مضامین و محتوای اصلی بیشتر فیلمهای بعد از این تاریخ در ارتباط با موضوعات زنان است. سؤالی كه این پژوهش درصدد پاسخ دادن به آن است این است كه با توجه به تفاوت سیاست های فرهنگی در دو دوره قبل و بعد از خرداد 76، بازنمایی زنان در سینمای این دو دوره دارای چه تفاوتهایی در مضامین و محتوا میباشد؟
چهارچوب نظری مورد استفاده در این مقاله نظریه بازتاب در جامعه شناسی هنر است. این نظریه مبتنی بر این فرضیه است كه هنر آیینة جامعه و منعكس كننده ویژگی های آن است. روش تحقیق اسنادی و تکنیک مورد استفاده تحلیل محتوای كمی است. فرضیه ما این است که "تفاوت معناداری بین بازنمایی زن در سینمای بعد از دوم خرداد و سینمای قبل از آن وجود دارد".
یافته ها نشان داد كه بازنمایی زن در دو دورة مورد بررسی تغییرات و تحولات چشمگیری كرده است. و این تغییرات در موارد مختلفی چون: میزان حضور زنان در فیلمها، كیفیت مشاغل، نوع پوشش، طبقه اجتماعی، نوع بهرهگیری از محصولات فرهنگی، نوع مهارتهای فردی، مضامین دیالوگها، میزان تحصیلات، اعتقادات، زبان، مكانیسم حل مشكلات شخصی و خانوادگی و غیره بوده است. نتیجه كلی اینكه تغییر در سیاست گذاری های فرهنگی در سینمای ایران باعث شكلگیری گونة متفاوتی از بازنمایی زن در فیلمهای بعد از سال 1376 شده است.
...
پیشینة تجربی موضوع:
تحقیقات خارجی زیادی در مورد بازنمایی نقش زنان در رسانه ها بعمل آمده است. دو نمونه از این تحقیقات در این جا ذكر می شود
جی. بوفكین“ در تحقیقی تحت عنوان «بازنمایی اقلیتهای نژادی ـ قومی و زنان در فیلمهای مدرن» انجام داده است. نویسنده با استفاده از تئوریهای فمینیستی فیلم به بررسی و تحلیل محتوای بازنمایی زنان و اقلیتهای قومی ـ نژادی در فیلمهای مدرن هالیوود پرداخته است. محقق با استفاده از روش تحلیل محتوا به بررسی 50 فیلم عامهپسند در سال 1996 برحسب تركیب جامعه شناختی هنرپیشههای زن و مرد نقش اول در فیلمها پرداخته است. هدف او اندازهگیری میزان حضور مؤلفههای نژاد و زنانگی در فیلمها و ارزیابی بازنمایی شخصیتها از طریق تحلیل مشاركت نیروی كار، نقشهای جنسی در مشاغل، پرستیژ شغلی و جنسیت بود.
...