دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 80 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 208
برچسبها : ERP برنامه ریزی منابع سازمانی سیستم های برنامه ریزی منابع
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمقاله بررسی و شناخت سیستم های برنامه ریزی منابع موسسه
برنامه ریزی منابع سازمانی Enterprise Resource Planning (ERP)
بخش هایی از متن مقاله
امروزه سازمانها برای تولید محصولات با کیفیت بالا و مطابق با نیازهای خاص مشتری تحت فشار هستند.
هر شرکت مجموعه ای پیچیده از گردش اطلاعات است و تنها مدیریت صحیح می تواند با پردازش این اطلاعات شرکت را در رسیدن به اهداف رقابتی یاری دهد. ERP یک استراتژی نیست بلکه سیستمی نرم افزاری است که داده های موجود در سراسر یک سازمان را یکپارچه ساخته و به شکل مناسب در اختیار کاربران قرار می دهد. استاندارد شدن داده ها، کاهش زمانهای پیشبرد، اتوماسیون فعالیتها و خدمات سریعتر مشتریان از جمله مزایایی است که کاربرد ERP برای شرکتها به ارمغان می آورد. سیستم ERP به کارکنان یک مجموعه تولیدی اجازه می دهد تا با هماهنگی هم کار کنند حتی اگر میان آنها مرزهای جغرافیایی وجود داشته باشد. ERP با نشان دادن وضعیت لحظه به لحظه یک سفارش یا محصول در سازمان، به عنوان یک ابزار پشتیبانی تصمیم گیری عمل می کند. سرمایه گذاری روی ERP برای هر سازمانی هنگفت است و مدیران غالبا در سنجش بازگشت این سرمایه گذاری دچار اشتباه می شوند. برنامه ریزی منابع موسسه با داشتن قابلیت به روزسازی استراتژی ها و فناوریها، موسسه را به سمت به کارگیری فناوریهای جدید رهنمون می سازد. سیستم برنامه ریزی منابع موسسه به تازگی در ایران مورد توجه قرار گرفته است. تا رسیدن به سطح استاندارد سیستم های ERP و پوشش دادن نیازهای روزافرون صنعت و خدمات در ایران هنوز راه درازی در پیش است. امروزه سازمانها برای ارائه خدمات و محصولاتی با کیفیت بالاتر و مطابق با نیازهای خاص هر مشتری، تحت فشار قرار دارند؛ بنابراین، آنها برای حفظ قدرت رقابتی خود در این محیط سریع و پر تغییر، به دنبال راه های جدید و موثری هستند. اما این حقیقت که هر شرکت مجموعه ای به هم پیچیده از گردش فعالیتها و اطلاعات است، دستیابی به هدف فوق را دشوار می سازد. تنها مدیریت صحیح این فعالیتها و اطلاعات می تواند شرکتها را در رسیدن به اهداف رقابتی شان یاری دهد.
این مقاله به چیستی ERP می پردازد. با بررسی موقعیت ERP به عنوان یک سیستم واسط میان زنجیره تامین و سیستم های کف کارخانه و مرور تاریخچه ای و شناخت کارکردهای عمده آن، سعی بر آن است تا به چیستی ERP پاسخ داده شود. همچنین فواید و دلایل به کارگیری - ERP مانند یکپارچه سازی داده های مالی و استاندارد کردن فرایندهای تولید - برشمرده می شود تا ضرورت آن تشریح گردد.
به طور کلی نمی توان استاندارد ویژه ای برای مدول های (یا کارکردهای) یک نرم افزار ERP ارائه داد؛ چرا که اغلب به طور خاص برای هر سازمان تهیه می شوند و حتی در صورتی که به صورت یک بسته نرم افزاری به فروش برسند، نیاز به تغییر و هماهنگ سازی با موسسه و کسب و کار ویژه آن دارند. به علاوه، حجم سازمانها (شامل ساختارها و فرایندهای کسب و کارشان) و اهداف آنها از اجرای ERP، تنوع و تفاوتهای اساسی با یکدیگر دارند. از این رو، ممکن است بعضی از نرم افزارها که به عنوان بهترین گزینه برای برخی موسسه ها استفاده می شوند، تنها بعضی از مدول های مطرح را در برداشته باشند و یا اینکه برخی با داشتن تمامی مدول های مطرح، باز هم در پاسخ گویی و برآورده ساختن نیازهای یک موسسه ناتوان باشند.
در ادامه مقاله دسته بندی کارکردهای عمده ERP تشریح می شود. ...
خرید و دانلود آنی فایل