دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 46 KB
تعداد صفحات : 78
بازدیدها : 279
برچسبها : مقاله حسابداری سیستم حقوق و دستمزد
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلمقاله اهمیت سیستم حقوق و دستمزد در حسابداری
مقدمه
از سال 1937 میلادی که نظریه عمومی سیستم های لودویت فون برتالنفی دانشمند برجسته اتریشی مطرح گردید واژه سیستم درصدر همه مفاهیم جاری و تکیه کلام های متداول قرار دارد.
این مفهوم در همه زمینه های علوم رواج یافته و رفته رفته در اصطلاحات فنی و حرفه ای در رسانه های همگانی غیر نفوذ کرده است. از اواخر دهه 1960 میلادی تغییرات و تحولات عمده ای در دانش حسابداری پدید آمده که مهمترین آنها نگرش به حسابداری به عنوان یک سیستم اطلاعاتی است.
در پی این تحولات یکی از رشته های تخصصی ایجاد شده در حسابداری ، طرح واجرای سیستم های حسابداری می باشد. سیستم مجموعه ای از اجزای بهم پیوسته است که در جهت نیل به یک یا چند هدف به هم وابسته اند به طوریکه یک یا چند داده وارد ن شود یک یا چند ستاده از آن خارج شود.
سیستم از اجزای کوچکتری تشکیل شده است که به آن خرده سیستم می گویند. انواع سیستم در حسابداری عبارتند از :
سیستم حسابداری دستی : به یک سیستم حسابداری که رویدادهای مالی به کمک قلم، کاغذ و توسط نیروی انسانی پردازش می گردد.
سیستم حسابداری مکانیکی : در این سیستم برای پردازش داده ها (رویدادهای مالی) از وسایل مکانیکی مانند ماشین های اداری صندوق دار و از این قبیل استفاده می شود.
سیستم حسابداری کامپیوتری : در این سیستم پردازش داده ها (رویدادهای مالی) به کمک کامپیوتر در اندازه های مختلف بر اساس برنامه ای که مبتنی بر اصول متداول حسابداری است با سرعت و دقت صورت می گیرد . سیستم حقوق و دستمزد یکی از سیستمهای مهم موجود در داخل سیستم کلی موسسات است که نقش با اهمیتی در ایجاد رابطه مناسب بین کارکنان ، کارفرما و ادارات دولتی ایفا می کند. ...
هزینه حقوق و دستمزد نشان دهنده سهم نیروی کاری در تولید، محصولات و ارائه خدمات بوده و یکی از مهمترین هزینه های عملیاتی اغلب موسسات است وظایف حسابداران در مورد هزینه حقوق و دستمزد از ساده ترین و در عین حال با اهمیت ترین آنها است. محاسبه و پرداخت درست و مناسب حقوق و دستمزد یکی از عوامل موثر در ایجاد رابطه مطلوب بین کارکنان (کارگران) و کارفرما می باشد.
کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اهم از فرد، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند و کارفرما کسی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند.
حقوق و دستمزد و هزینه های وابسته به آن مربوط به پرسنلی است که در قسمت هایی نظیر کارخانه، اداری و توزیع و فروش به کار اشتغال دارند.
بنابراین به منظور کنترل بیشتر باید سهم هر قسمت از طریق سهم هزینه دستمزد و عوامل وابسته به آن به مراکز هزینه مشخص می گردد نحوه تقسیم هزینه حقوق ودستمزد که طی یک آرتیکل به ثبت می رسد چنین است:
در این آرتیکل جمع حقوق و دستمزد مستقیم به حساب کنترل کالای در جریان ساخت و هزینه حقوق و دستمزد مستقیم و غیرمستقیم کارخانه مانند حق بیمه های اجتماعی سهم کارفرما، حق بیمه بیکاری، 2 در هزار سهم صندوق کارآموزی مزایای پایان خدمت کارکنان، هزینه دستمزد و اوقات تلف شده، فوق العاده پرداختی به کارگران شاغل در کارخانه، حقوق و دستمزد ایام مرخصی به اقلام دیگر مربوط به حقوق و دستمزد مستقیم و غیرمستقیم کارخانه به حساب کنترل سربار ساخت بدهکار می گردد. در آرتیکل مورد بحث کلیه اقلام هزینه مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان توزیع و فروش به حساب کنترل سربار توزیع و فروش بدهکار می گردد. ...
عناوین مطالب مقاله
تعریف دستمزد
دوایر کنترل حقوق و دستمزد
بررسی های دستمزد
اطلاعات لازم برای محاسبه حقوق و دستمزد
حداقل دستمزد
ساعات کار عادی
ساعات کار اضافه کاری
نوبت کاری و فوق العاده نوبت کاری
شب کاری
حقوق و مزایای مستمر نقدی
حقوق و مزایای مستمر غیر نقدی
بازنشستگی
قانون کار وا مور اجتماعی
ثبتهای حسابداری مربوط به حقوق و دستمزد
پرداخت بر اساس زمانهای مبتنی بر زمان
حسابرسی حقوق ودستمزد
طرحهای تشویقی دستمزد
طرحهای اضافه پرداختی تشویقی مدیران
نمونه های عمده طرحهای تشویقی مدیران
فرمولهای محاسبه پرداختهای تشویقی
حق بیمه اجتماعی
انواع بیمه
ثبت های حسابداری مربوط به حقوق ودستمزد
تسهیم هزینه حقوق ودستمزد
مالیات چیست؟
مالیاتهای تکلیفی
سایر معافیتهای مالیاتی درآمد حقوق
نحوه محاسبات مالیات حقوق
مجازاتهای قانونی متخلفان
خرید و دانلود آنی فایل