تحقیق روستاها در خوزستان

تحقیق روستاها در خوزستان تحقیق روستاها در خوزستان

دسته : جغرافیا

فرمت فایل : word

حجم فایل : 15 KB

تعداد صفحات : 17

بازدیدها : 289

برچسبها : تحقیق روستا خوزستان

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی روستاها در خوزستان

در تحقیق دانلودی حاضر به بررسی روستاها در خوزستان، شکل بافت، نظام اسقرار و موارد کلی روستاهای خوزستان پرداخته شده است.

نظام استقرار

در استان خوزستان در دو منطقه کوهستان و جلگه قواعد متفاوتی نظام استقرار روستا را تبیین می کنند. همواری سطح جلگه ، عبور رودخانه های پر آبی که بیشه های اطراف آن حتی در گرمترین ماههای سال که در ین منطقه بسیار طولانی است ، همیشه سبز و خرمند ، مراتع زمستانی وسیع و زمینهای حاصلخیز فراوان ، هورها و نیز ارهای آنها ، شوره زارها و شنهای روان که با طوفانها جابجا می شوند از مشخصات این دشت گرمسیری است . کوههای همجوار جلگه که چون دیواری بلند آنرا محدود ساخته منطقه ای ایجاد کرده اند که بلندترین نقاط آن قله های برفگیر است . با کاهش ارتفاع جنگلهای وسیع بلوط و مراتعی که در نیمه سرد سال سرسبزند رخ می نمایند. در اینجا دشت های کوچک مرتفع که هوای معتدلی دارند در میان رشته کوههائی هم جهت قرار گرفته اند و بعضا با گذرگاههای صعب العبور بهم متصل می شوند. این عوامل بوده که در انتخاب مکانی برای سکونت ، برای تمدنهای باستانی که هزاران سال پیش درین منطقه سر برداشتند و آثارشان در همه نقاط استان مشهود است ملاک و معیار قرار گرفته اند. همینها همراه با عوامل دیگری چون کشف نفت با پیامد ایجاد ور شد شهرها و احداث جاده ها برای کوچ نشینانی که در اطراف سده اخیر ساکن شده اند نیز مطرح بوده است.

شکل بافت روستاهای خوزستان

شکل بافت روستاهای استان را از نظر پیچیدگی یا سادگی می توان به دو گروه تقسیم کرد. برخی در اثر طولانی بودن سکونت در آنها ترکیبی کاملتر دارند و پاره ای بدلیل کم سابقه بودن و یا تغییر مداوم دارای ترکیب ساده و ابتدائی تری هستند. گذشته از این گروه بندی ، چون بافت هر ده پاسخی به نیازهای ساکنین آن است و ضرورتاً در عکس العمل نسبت به عوامل طبیعی شکل یافته است ، می توان بافت روستاهای استان را از نظر شکل ظاهری ، تراکم و نوع استقرار نسبت به ویژگیهای طبیعی در گونه های معینی جای داد.

نحوه رشد روستا

سادگی و صراحت بافتهای روستائی بخوبی مراحل ساخت و گسترش آنها را عیان می سازد. گروههای کوچک در کنار یکدیگر ساکن شده اند و براساس الگوهائی که ذکر شد روستاها را بر پا داشتند. تحلیل نوع حاشیه رود خانه ای که در منطقه فراوان است مراحل این تحول را نمایان می سازد. روندی که تمام مرحله های آن ، از آبادی های چند خانواری تا روستاهای بزرگتر چند صد خانواری را هم اکنون می توان مشاهده کرد.

1-چند خانوار با هم در کنار رودخانه ساکن می شوند. هیچ عاملی وجود ندارد که اینان را وادار سازد خانه هایشان را متصل به یکدیگر بسازند.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید