دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 19 KB
تعداد صفحات : 31
بازدیدها : 393
برچسبها : مدیریت کنترل سیستم کنترل
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلمعرفی و بخشی از متن مقاله وظیفه کنترل در مدیریت
کنترل یکی از وظایف مهم مدیریت به شمار می رود. این وظیفه به قدری حایز اهمیت است که بعضی از نویسندگان مدیریت معتقدند که مدیریت خوب به داشتن نظام کنترل موثر بستگی دارد. ارل استرانگ و رابرت اسمیت نیاز به کنترل را چنین توجیه می کنند.
نقطه نظرهای متضادی درباره بهترین روش اداره سازمانها وجود دارد. اما نظریه پردازان و همچنین مدیران اهل عمل توافق دارند که مدیریت خوب مستلزم کنترل موثر است. ترکیبی از هدفهای خوب برنامه ریزی شده، ایجاد سازمان قوی، هدایت و رهبری موثر و اعمال انگیزش در صورتی به موفقیت کمک می کنند، که یک سیستم کنترل کافی وجود داشته باشد.
کنترل فرآیندی است که از طریق آن مدیران اطمینان حاصل می کنند که عملکرد سازمان با فعالیتهای برنامه ریزی شده تطبیق دارد. در برنامه ریزی فعالیتهای یک سازمان، هدف های اساسی و روشهای دست یافتن به آنها مشخص می شوند. فرآیند کنترل میزان پیشرفت به سوی هدف ها را می سنجد و مدیران را قادر می سازد تا انحرافات برنامه ها را کشف کنند و اقدام اصلاحی به عمل آورند.
غالباً افراد مختلفی وظیفه برنامه ریزی و کنترل را انجام می دهند، لکن برای این که هر دو وظیفه به طور موثر انجام شوند، با هم ارتباط برقرار می کنند. از این روست که کونتز، اُدانل و وایهریخ برنامه ریزی و کنترل را به دو تیغه یک قیچی تشبیه می کنند، به این معنی که قیچی فقط با دو تیغه برنده می تواند کار کند. ...
مدیران باید در فرآیند کنترل، مفهوم رفتاری کنترل را تشخیص دهند. با وجود این که کنترل موثر باید به انگیزش کارکنان کمک کند، لکن می توان آثار منفی نیز در عملکرد آنها داشته باشد. بعضی از مدیران کنترلهای شدیدی در خصوص افراد و فعالیتهای اعمال می کنند که ممکن است موجب سوء استفاده از قدرت و ایجاد تضاد و برخورد غیر لازم شود.
لذا سیستم کنترل باید حتی المقدور عادلانه و دارای معنی و مفهوم باشد و با تمام کارکنان در میان گذاشته شود. اگر کارکنان در شکل گیری نظام و فرایند کنترل اشتراک مساعی کرده باشند، ان را به سهولتن می پذیرند. علاوه بر این، چنانچه بازخور به موقع و ارزیابی واقعی هدف دار در سیستم کنترل وجود داشته باشد، کارکنان به آن پاسخ مثبت خواهند داد.
سیستم کنترل و ارزیابی عملکرد باید با هدفهای سازمانی تناسب داشته باشند. یک ارزیابی عملکرد که فقط بر مبنای متغیرهای بازدهی، درصد ضایعات، غیبت کارکنان و مانند آن انجام شود، ممکن است سبب شود که کارکنان هدفهای سازمانی را نادیده بگیرند. بنابراین، همبستگی تمام جنبه ها برای اعمال سیستم کنترل موثر ضروری است. ...
فهرست مطالب مقاله
وظیفه کنترل
فرآیند کنترل
استانداردهای کمی
اندازه گیری عملکرد
مراحل اندازه گیری عملکرد
مقایسه عملکرد با استانداردها
ارزیابی انحرافات
اقدامات اصلاحی
انواع کنترل
مفهوم رفتاری کنترل
رهنمودهای رفتاری برای کنترل موثر
ویژگی های لازم برای کنترل موثر
نکاتی که جهت برقراری کنترل موثر مستلزم باید رعایت گردد
خرید و دانلود آنی فایل