دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 2375 KB
تعداد صفحات : 118
بازدیدها : 238
برچسبها : خطای پیش بینی سود بازده غیر عادی سهام
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلدر این پایان نامه رابطه بین خطای پیش بینی سود هر سهم و بازده غیر عادی شرکتهای تازه پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دو مقطع زمانی سال ورود به بورس و یکسال پس از ورود و حضور در بورس، بر اساس داده های 84 شرکت طی دوره زمانی 1382تا1387 بررسی شده است. نتایج حاصل از پژوهش با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره نشان می دهد، بین خطای پیش بینی سود هر سهم و بازده غیر عادی سهام شرکتهای جدیدالورود،درهر دو مقطع زمانی مورد مطالعه، رابطه مثبت معناداری وجود دارد و نوع صنعت نیز بر این رابطه تأثیر گذار است.
چکیده تحقیق
پیش بینی سود هر سهم در سرمایه گذاری ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا تغییرات قیمت سهام و واکنش مستقیم بازار سرمایه را در پی دارد. از طرفی در محیط تجاری کنونی به دلیل تغییرات سریع فناوری و شرایط مالی، مدیران از دورنمای تجاری شرکت ارزیابی درستی ندارند و از این رو بروز خطاها در برآوردهای حسابداری، اجتناب ناپذیر است.
این مسئله در مورد شرکتهای جدیدالورود به بورس،به دلیل عدم سابقه معاملاتی و در نتیجه اطلاعات تاریخی اندک، از اهمیت بیشتری برخوردار است و عدم تقارن اطلاعاتی نیز میان مدیران و سرمایه گذاران بالقوه، در این شرکت ها بالااست. سرمایه گذاران برای تصمیم گیری در مورد خرید، فروش یا نگهداری سهام، به اطلاعاتی نظیر پیش بینی سود هر سهم که از سوی شرکت ها ارائه می شود اتکا می کنند. بنابراین دقت این پیش بینی که مبنای تصمیم گیری آن ها است حائز اهمیت است.
مقدمه تحقیق
امروزه به دلیل گسترش فعالیت های اقتصادی، توسعه بازارهای مالی و رونق سرمایه گذاری در بازارهای سرمایه به خصوص بورس اوراق بهادار توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، مهم ترین ابزار جهت اتخاذ تصمیمات درست و کسب منفعت مورد انتظار و استفاده بهینه و مطلوب از امکانات مالی، دسترسی به اطلاعات درست و به موقع و تحلیل دقیق و واقع بینانه آن می باشد.
از جمله اطلاعاتی که استفاده کنندگان از اطلاعات مالی شرکتها در تصمیم گیری های خود مورد توجه قرار می دهند اطلاعات مرتبط با بازده سهام شرکت ها است. در این میان هرگونه اطلاعاتی که به نحوی مرتبط با شرکت بوده و با عملکرد و وضعیت مالی شرکت ارتباط داشته باشد بر بازده سهام تاثیر گذار خواهد بود.
سود پیش بینی شده هر سهم برای سال مالی آینده، از جمله اطلاعاتی است که از سوی شرکت ها اعلام می شود. این اطلاعات بر قیمت سهام و به تبع آن بر بازده سهام اثر گذار است و چنانچه دارای محتوای اطلاعاتی باشد می تواند بر رفتار استفاده کنندگان به خصوص سهام داران بالفعل و بالقوه تاثیر گذاشته و باعث افزایش یا کاهش قیمت سهام شود و بازده های غیر عادی (بازده ای کمتر یا بیشتر از بازده بازار) ایجاد کند.
هیأت استاندارد حسابداری مالیمدیریت را موظف کرده است که علاوه بر اعلام سود هر سهم، چشم اندازی از دورنمای شرکت را در قالب سود سهام پیش بینی شده در اختیار استفاده کنندگان قرار دهد. مدیران موظف اند به این وظیفه خود عمل کنند تا از این طریق سرمایه گذار نسبت به موقعیت آینده شرکت نیز اطلاعاتی در اختیار داشته باشد و تصمیم گیری مناسب تری داشته باشد.
رویه های حسابداری در محاسبات سود و زیان پیش بینی شده شامل شناسای مواردی چون در آمد، درآمد سرمایه گذاری ها، هزینه استهلاک و هزینه مطالبات مشکوک الوصول است. در مورد نحوه شناسایی درآمد، درآمد در انطباق با استانداردهای حسابداری به روش تعهدی محاسبه و در
پیش بینی سود و زیان منظور می شود. در زمان تصویب صورت های مالی توسط مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت سرمایه پذیر (تا تاریخ تصویب صورت های مالی)، سود سایر سرمایه گذاری ها اعم از جاری و بلند مدت در زمان تصویب توسط مجمع عمومی صاحبان سهام شرکت سرمایه پذیر (تا تاریخ ترازنامه) شناسایی می شود. پس از تهیه، این صورت مالی حسابرسی می شود. حسابرسی این صورت های مالی توسط حسابرس مستقل و طبق استانداردهای حسابرسی انجام می شود.
در بورس اوراق بهادار ایران به دلیل عدم وجود مؤسسات تأمین سرمایه برخی از فرضیه ها از جمله فرضیه های عدم تقارن اطلاعاتی مبتنی بر مدل بارون، فرضیه ریسک گریزی تضمین کننده اوراق بهادار و فرضیه شهرت مؤسسات تأمین سرمایه کاربردی نخواهد داشت. همچنین به دلیل عدم کارایی بورس اوراق بهادار و یا کارایی ضعیف و نیز به دلیل عدم وجود نهادها و مؤسسات مالی و به خصوص عدم وجود مؤسسات تأمین سرمایه پدیده عدم تقارن اطلاعاتی احتمالاً می تواند پاسخگویی پدیده عرضه اولیه زیر قیمت سهام جدید در دوره کوتاه مدت باشد. چرا که بر طبق این فرضیه هر چه ابهام قبلی در خصوص شرکت جدید بیشتر باشد، میزان بازده غیر عادی کوتاه مدت بیشتر می-گردد.
همچنین به دلیل خصلت سفته بازی برخی از سرمایه گذاران در بورس به نظر می رسد فرضیه حباب سفته بازی فرضیه عکس العمل بیش از اندازه سرمایه گذاران مصداق داشته باشد.
فهرست مطالب پایان نامه
چکیده
مقدمه
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
تاریخچه مطالعاتی
بیان مسئله
چارچوب نظری تحقیق
اهمیّت و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
حدود مطالعاتی
قلمرو مکانی تحقیق
قلمرو زمانی تحقیق
قلمرو موضوعی تحقیق
فرضیه های تحقیق
تعریف واژه ها و اصطلاحات
فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق
مقدمه
بازار مالی
طبقه بندی بازارهای مالی
بازار پول
بازار سرمایه
سودمندی محتوای اطلاعاتی سود و واکنش بازار سرمایه
پژوهش بال وبراون
مفاهیم سود در حسابداری
تاریخچه پیش بینی سود
سود سهام پیش بینی شده
اهمیت سود سهام پیش بینی شده
دقت پیش بینی سود در عرضه اولیه سهام
روشهای پیش بینی سود
مدل باکسجنکینز
مدل گام زدن تصادفی
بازده
بازده تحقق یافته در مقابل بازده مورد انتظار
بازده تحقق یافته
بازده مورد انتظار
اجزای بازده
سود دریافتی
سود (زیان) سرمایه
بازده غیرعادی سهام
فرضیات مطرح شده در مورد بازده غیر عادی کوتاه مدت در عرضه های اولیه
فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی
فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی مبتنی بر مدل بارون
فرضیه عدم تقارن اطلاعاتی مبتنی بر مدل راک
فرضیه علامت دهی
فرضیات گرایشات و علائق زودگذر
فرضیه عکس العمل بیش از اندازه سرمایه گذاران
فرضیه حباب سفته بازی و فرضیه بازارهای سهام داغ
تطبیق نظریه ها و تئوریهای بازده غیر عادی کوتاه مدت در بورس ایران
پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی
فصل سوم: روشاجرای تحقیق
مقدمه
روش تحقیق
جامعه مطالعاتی و نمونه آماری
مدل تحقیق و شیوه اندازهگیری متغیرها
روش و ابزار گردآوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل داده ها
تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده خطی
اعتبار درونی و برونی پژوهش
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
شاخص های توصیفی متغیرها
روش آزمون فرضیه های تحقیق
تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق
بررسی فرض نرمال بودن متغیرها
خلاصه تجزیه و تحلیل فرضیه ها به تفکیک
تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه اصلی اول
تجزیه و تحلیل آزمون فرضیه اصلی اول در حضور متغیرهای کنترل
تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه اصلی دوم
تجزیه و تحلیل آزمون فرضیه اصلی دوم در حضور متغیرهای کنترل
تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیه فرعی
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
مقدمه
ارزیابی و تشریح نتایج آزمون فرضیه ها طبق شرایط متغیرها
نتایج فرضیه اصلی اول
نتایج فرضیه اصلی اول در حضور متغیرهای کنترل
نتایج فرضیه اصلی دوم
نتایج فرضیه اصلی دوم در حضور متغیرهای کنترل
نتایج فرضیه فرعی
نتیجه گیری کلی تحقیق
پیشنهادها
محدودیتهای تحقیق
پیوست ها
منابع و ماخذ
جداول نمودارها
خرید و دانلود آنی فایل