دسته : تحقیق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1953 KB
تعداد صفحات : 207
بازدیدها : 146
برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلسرفصل مطالب:
فصل اول
جغرافیای طبیعی و اقتصادی مناطق
فصل دوم
اثرات نفت بر اقتصاد کشور و محیط زیست مناطق
فصل سوم
آلودگیهای نفتی، تهدیدی دیگر
فصل چهارم
بکارگیری پتانسیل های طبیعی مناطق در جهت توسعه اقتصادی
فصل پنجم
ضرورت توجه بیشتر به مناطق مورد بحث
----------------
خلیج فارس و دریای عمان(موقعیت جغرافیایی و شرایط زیست)
خلیج فارس دریای حاشیه ای (Marginal sea) و نیمه بسته ای (semi-enclosed) است که در اثر تأثیر متقابل قاره آفریقا و اروپا-آسیا در طول ادوار گذشته زمین شناسی ایجاد شده است و مساحت آن حدود 24000 کیلومتر مربع می باشد. طول سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان در حدود 2500 کیلومتر می باشد. عرض خلیج فارس 300-200 کیلومتر با عمق متوسط 35-30 متر است. عمیق ترین قسمت دریای عمان حدود 3650 متر و خلیج فارس در سمت تنگه هرمز 90 متر می باشد. خلیج فارس در محدوده عرض های مناطق گرمسیری کره زمین و بین عرضهای 25 تا 30 درجه شمالی قرار گرفته و به همین جهت آب و هوای غالب آن گرم و مرطوب است.
به طوریکه حداکثر به 45 درجه سانتی گراد می رسد. این امر باعث شده تا میزان تبخیر سالانه به حدود 2000 میلیمتر بالغ شده و موجب افزایش شوری آب دریا شود. به همین خاطر میزان شوری سالانه آن حدود 40 در هزار است که در مناطق کم عمق به مراتب بیشتر می باشد.
...
عمده ترین آلاینده خلیج فارس و دریای عمان، نفت و فرآوردههای آن میباشد. منطقه خلیج فارس و حوضچههای نفتی اطراف آن حامل حدود 60 درصد از نفت جهان میباشد و نزدیک به 40 درصد از صادرات نفت جهان از این منطقه انجام میشود. بنابراین، این ماده به شکلهای گوناگون موجب آلودگی خلیج فارس تا 47 برابر بیشتر از دریاهای مشابه در جهان شده است. نفت هنگام ورود به دریا با توجه به شرایط جوی و شکل ساختمانی آن دستخوش تغییراتی از جمله تبخیر، تعلیق، ترکیب، ترسیب و تجزیه میگردد. هیدروکربنهای سبک موجود در نفت خام به سرعت تبخیر و از محیط دریا خارج میشود ولی در نهایت با ریزشهای جوی دوباره به دریا باز میگردد. هیدروکربنهای سنگین رسوب میکنند یا به بستر دریا میروند یا توسط امواج به ساحل آمده، به شکل توپکهای متشکل از قیر (Taebal) در ساحل پراکنده میشوند.
...