دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 29 KB
تعداد صفحات : 43
بازدیدها : 334
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی بررسی تاثیر محیط بر خلاقیت کودکان
بعضی از محیط ها برای یادگیری، انگیزه ای بسیار جالب هستند و برخی دیگر بهترین و مؤثرترین وسایل را به فراخور استعداد افراد دربردارند.
عوامل سازنده محیط برای کودک عبارتند از: فضای کافی برای فعالیت، وسایل بازی مناسب، دوستان مهربان، آموزش و راهنمایی و وظایفی که به آنها محول می کنیم و در حیطه توانایی آنهاست.
برای اینکه یک وسیله به بهترین وجه ممکن طراحی شود باید تا حد امکان با مکان استفاده محصول آشنا بوده و خصوصیات آن را مشخص کنیم تا در انتخاب فرم، عملکرد، جنس و مسایل دیگر مربوط به طراحی محصول مواردی برگزیده شوند که بیشترین سازگاری با محیط و عناصر وابسته به آنها از جلمه اشیاء پیرامون محصول و استفاده گر را داشته باشد...
کودک اصولا با رنگ ارتباط قوی دارد. کودکان کمتر از بزرگسالان مرزهای رنگی را تشخیص می دهند و حتی ممکن است رنگ قرمز و نارنجی را جزو یک گروه بدانند، در نتیجه تمایل به استفاده از رنگ های درخشان و واضح دارند.
کودکان تا دوره نوجوانی علاقه وافری به استفاده از رنگ دارند. معمولاً رنگ هایی که به کار می گیرند رنگهایی زنده با کنتراست هایی درخشان است. در واقع می توانیم از رنگ هایی با تونالیته های قوی برای رنگ آمیزی محصول استفاده نماییم.
رنگ های مناسب برای رنگ محصول رنگ های اصلی (زرد آبی- قرمز) و کنتراست آنها و همچنین رنگ های ثانوی (ترکیب دو رنگ اصلی) می باشد. کنتراست سه رنگ از این دو گروه نیز به نظر ترکیب مناسبی می آید.
رنگ از عوامل مهم در طراحی محصول برای کودک بوده و تاثیرات زیادی بر روی رفتار و حرکت و حالات روانی کودک می گذارد. رنگ ها باعث شادی، تحرک یا حتی آرامش در کودک می شوند. رنگهای مورد علاقه کودکان، رنگهای اصلی (قرمز، زرد، آبی) و رنگ های سبز و نارنجی و صورتی است.
در انتخاب رنگ محصول توجه به نکات زیر نیز ضروری است:
- رنگ باید با بافت محصول ارتباط داشته باشد.
- رنگ باید با نوع مواد مصرفی در ساختمان محصول هماهنگی داشته باشد.
- رنگ باید با محل استفاده یا مصرف محصول مرتبط باشد.
نتیجه گیری:
1- کودکان به طور طبیعی به فرم های مدور متمایل می باشند و از شکل های گوشه دار دوری می جویند، به طوری که در انتخاب اشیاء و اسباب بازیهای مورد نیاز خود این گرایش طبیعی را نشان می دهند؛ اما معمولاً در اثر آموزش خانواده و اجتماع، برخلاف میل طبیعی خود به سمت اشکال زاویه دار روی می آورند بدون اینکه ارتباط حسی با آن برقرار کنند. لذا با ارائه محصولی که خارج از چهارچوب متعارف جامعه است می توان به پویایی ذهنی آنان در بیان احساساتشان به محیط کمک نمود و از راکد بودن فکر جلوگیری به عمل آورد، زیرا از لحاظ روانشناسی نیز اشکال زاویه دار نشانه محدودیت است...
خرید و دانلود آنی فایل